Prečo si dať maratón Priateľov (FRIENDS)

13:46

Súvisiaci obrázok
Priatelia. Friends. Nestarnúca klasika, ktorú poznajú starí aj mladí. A predsa ju väčšina z nás celú nikdy nevidela. Hoc nám chýba len pár epizód, prečo si nedať rovno celý maratón?


Priateľov som sledovala ako dieťa, jednoducho sa mi ten seriál páčil, no nevidela som úplne všetky epizódy a povedala som si, že raz si ten maratón dám. A kedy je vhodnejšia doba ako teraz? Jeseň, pomaly prichádzajú upršané dni, stačí len zaliezť pod deku a sledovať.
Za seba môžem povedať, že som rada, že som si to nechala až na teraz, keďže sa naň dívam úplne inak ako by som sa naň pozerala pár rokov dozadu. Doslova sa v niektorých situáciách vidím. Vidím seba alebo ľudí, čo poznám. Niečo som si zažila na vlastnej koži, o inom som počula a niečo sa môže stať asi naozaj len v telke!

A prečo by ste si teda mali dať maratón?


Úvodná znelka
Už po pár epizódach si ju zamilujete a budete si ju spievať minimálne v hlave. Navyše ani ten videoklip ma neprestal baviť doteraz. Ak si však už dávate maratón v pravom zmysle slova, určite ju môžete párkrát vynechať...
friends tv GIF
.Ross a Rachel 
Kapitola sama o sebe a asi jeden z najikonickejších párov z TV obrazoviek. Doktor paleontológie, geek a... no proste Rachel. Nie je to však žiadna love story ako vystrihnutá z dnešných YA románov. Snáď každý oslavoval, keď sa dali konečne dokopy... no ak sa na ich vzťah počas všetkých sérií pozrieme z diaľky, tak ho vieme nazvať naozaj komplikovaným - pojem, ktorý v dnešnej dobe tiež dosť frčí... 
Season 3 Episode 21 GIF by Friends
Smelly cat
Pesnička, ktorá mi znie v hlave ešte dlho po tom, ako som seriál dopozerala. Slová, melódia - vždy sa len tak znenazdajky objavia a ja ich viem vytesniť z mysle len naozaj ťažko. A vlastne nie je to len táto, je ich tu zďaleka viac.
season 1 friends GIF
90's
Deväťdesiate roky - je tu niekto, kto by ich nemiloval alebo si aspoň potajomky neprial mať život ako Priatelia? Móda, ktorá sa opäť vracia. Hudba. Životný štýl. V samej podstate možno i veci, ktorým sa venovali a riešili ich v tej dobe mladí bežne, bez celodenného pozerania do smartfónov, googlenia, postovania fotiek svojho obedu, scrollovania fotiek iných, online nakupovania, ...

Známi herci
Objavuje sa tu množstvo známych tvári, ktoré dnes poznáme už veľmi dobre z obrazoviek. Môže vás tu prekvapiť Charlie Sheen, Julia Roberts či Robin Williams, no hosťovali tu aj hviezdy ako Ben Stiller, Brad Pitt či Hugh Laurie a mnohí iní. Postrehli ste ich tam všetkých?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt friends charlie sheen
Kura a kačka ako domáce zviera
Originálne, ale aj tak trochu na hlavu? Tak schválne, koľko ľudí si práve kvôli tomuto seriálu zaobstaralo domov kuriatko alebo kačiatko?
Season 3 Episode 21 GIF by Friends
Humor
Naozaj jedinečný. A scény, kde je Joey s Chandlerom? Sarkazmus. Jemná naivita, no najmä situačný humor, ktorým je nabitý celý seriál. A verte, že mnohé scény či hlášky sa vám vryjú do pamäte riadne hlboko! 
season 1 friends GIF
Realistické
Uveriteľné a celkom isto sa nám niektoré veci môžu stať tiež, v niektorých situáciách sa vidíme či sme sa v nich už ocitli. Týka sa to každého a celý seriál je priam nadčasový.

Jednoducho priatelia
Každá z postáv je jedinečná, má vlastný príbeh, určite sa v nich nájdete alebo aspoň niekoho z vášho okolia. Monikina obsesívno-kompulzívna porucha, obdobie strednej, láska k vareniu. Rachel, jej zmysel pre módu, problémy s prácou, láskou a cesta za snami. Phoebe a jej ťažká minulosť, spev a najmä "bláznivosť" - jedinečnosť. Joey, ktorý miluje hranie, chce byť úžasný a najmä slávny herec. Chandler, ktorý je v strápňovaní seba samého majster. A Ross a jeho nešťastné lásky, manželky a dinosary. Ale čo je hlavné, všetci sú jednoducho dokonalými priateľmi, po ktorých túži snáď každý a pripomínajú nám, že by sme si tých svojich mali naozaj vážiť. Nezáleží na tom, že sa občas pohádame, nezhodneme, je to taktiež jedna zo súčastí priateľstva.

Happy end
ktorý však na sledovateľov pôsobí inak ako ten v rozprávkach. Nadobúdame pocit, že možno aj na nás môže nejaký podobný v budúcnosti čakať...

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt friends end  series
A aj napriek všetkému tu bude stále niečo, čo vám v seriály uniklo a všimnete si to možno až pri ďalšom maratóne...

Aké sú vaše obľúbené momenty z Priateľov? Už ste takýto maratón skúšali?
Myslím, že tie 3 dni 14 hodín a 32 minút sledovania tohto seriálu budú určite stáť zato a len ťažko to budete ľutovať! Tak hor sa do toho!

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts